Daimtårta med mandelbotten och jordgubbar

Serverar: 8-10 portioner

Daim gillar de flesta, så varför inte göra en smaskig tårta med den populära chokladen. Tårtan är fryst, som en slags glasstårta. Allt går att förbereda i god tid, väldigt tacksamt när man väntar många gäster. Glutenfri.

Ingredienser

  • Botten
  • Ca 3 dl mandelmjöl, 150 g
  • 2½ dl florsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 äggvitor
  • Smör och mandelmjöl till formen
  • Fyllning
  • 4 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dubbeldaim, 56 g
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 1 enkeldaim, 28 g
  • Jordgubbar
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda mandelmjöl, florsocker och bakpulver. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant som mäter 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt kallna. Diska formens kant och sätt den på plats igen.
    3. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker till en pösig smet. Hacka daimen och blanda i. Vispa grädden och vänd sist ner den i smeten. Häll smeten över bottnen. Täck formen och frys tårtan i minst 4 timmar.
    4. Låt tårtan stå i rumstemperatur en liten stund innan servering. Strö över hackad daim och garnera med jordgubbar och mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben