Dajmtårta

Tid: 40 minuter

Det här behöver du till en form på ca 30 x 20

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 200 g sötmandel
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnera
  • Vispgrädde ( ca 4 dl )
  • 3 dubbeldaim grovhackad
  • Instruktioner

    Ställ ugnen på 175 grader. Lägg ett bakblåtspapper över hela formen. Vispa ägg och strösocker poröst. Grovhacka sötmandlen, och rör ihop med mjöl och bakpulver. Rör ner detta i äggsmeten, och bred ut smeten i formen. Grädda sedan mitt i ugnen 30 min 175 grader Låt den svalna något och lägg den sedan upp och ner på ett fint uppläggningsfat och lossa försiktigt och ta bort bakplåtspappret. Garnera sedan med vispad grädde och daim. Tips ! Har man banan hemma så är det säkert gott att skiva över också. Jag skivade färska jordgubbar och blandade med grädden, väldigt gott! :)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    clara39 20 februari 2015

    Mums, så god!Jag uteslöt bakplåtspapperet och gjorde direkt i en smord bröad form. I min ugn gick gräddningen snabbare.Kakan var lite lös, men välgräddad ovanpå. Tog ut den och den "stelnade" vid avsvalning. Jag lade färska hallon ovanpå dajmgrädden. Ska göra den till ett kalas imorgon.Tack för ett så gott och enkelt recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben