Dajmtårta

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 2 st dubbeldajm
  • 4 dl mellangrädde
  • Instruktioner

    Marängbotten: 3 äggvitor och 1 dl socker vispas hårt. Häll i ytterligare 1 dlsocker och mandeln. Bred ut en rund botten, ca 22 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper och grädda i nedersta delen av ugnen i 140 grader i 60 min. Fyllning: 4 dl mellangrädde vispas hårt. Vispa 3 ägggulor och 1 dl socker pösigt. Hacka dajmen och blanda med hälften av grädden och äggulor. Vänd ner resten av grädden. Låt marängbotten svalna. Gör en 5 cm hög kant av folie runt botten. Lägg på blandningen, frys in.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben