Dajmtårta

Serverar: 12 portioner

Tid: 6 timmar

För dajmälskare.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 äggvitor
  • 3/4 dl dansukker fnkornigt strösocker
  • 1 dl mycket fint hackade mandlar
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mini crème fraiche
  • 1 dl dansukker brun farin
  • 1 påse daimkulor
  • 1/2 dl cacaolikör
  • matfett till formen
  • Instruktioner

    1. Smörj en rund form, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 150°.
    2. Vispa äggvitorna och sockret till ett styvt skum. Blanda i mandelhacket. Häll smeten i formen och grädda daimtårtan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Lossa daimtårtan från formen och låt kakan svalna. Lägg tillbaka kakan i formen.
    3. Vispa grädden till fast skum. Vispa crème fraiche och brun farin i en annan skål. Blanda i daimkulor och likör. Vänd i grädden. Häll gräddsmeten över daimtårtan i formen. Ställ i frys i minst 5 timmar. Ställ kakan i kylskåp en halvtimme före servering. Pynta daimtårtan efter eget tycke, t ex med daimkulor och en rosenknopp (äkta eller i marsipan).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben