Dajmtårta

Serverar: 8-10 portioner

Mycket god och lättlagad tårta som passar lika bra som efterrätt som födelsedagstårta.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 150 g mald mandel
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk Oboy
  • 1 st dubbel dajm
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Mal mandeln med skalen på (jag brukar köra den i matberedaren) och blanda med bakpulvret . Rör ner detta i äggsmeten. Grädda i smord och bröad springform i ugnen 175 grader 25-30 minuter.
    2. Grädden vispas och blandas med Oboy, läggs sedan ovanpå kakan. Krossa dajmchockadet och strö detta över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben