Dajmtårta

Serverar: 8 portioner

Dajm gillar de flesta, så varför inte göra en smaskig tårta med den populära chokladen Bör frysas minst i 4 timmar, gärna över natten.

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g mandelspån
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 äggvitor
  • Smör till formen
  • Fyllning
  • 0,7 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dubbeldajm
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 1 hackad dajm
  • Bär
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
    3. Mixa mandeln fint i en matberedare eller mal den med mandelkvarn.
    4. Blanda mandel, florsocker och bakpulver i en bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
    5. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Låt kakan kallna, men vara kvar i formen.
    6. Vispa socker och gulor till en pösig smet. Vispa grädden. Blanda i hackad dajm och vaniljsocker i äggsmeten. Vänd sist ner grädden.
    7. Häll smeten över tårtbottnen. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar.
    8. Låt tårtan stå i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering. Strö över hackad dajm och garnera med bär.
    9. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben