Dajm gillar de flesta, så varför inte göra en smaskig tårta med den populära chokladen
Bör frysas minst i 4 timmar, gärna över natten.
Ingredienser
Botten
150 g mandelspån
1 ½ dl florsocker
1 tsk bakpulver
4 äggvitor
Smör till formen
Fyllning
0,7 dl strösocker
4 äggulor
3 dl vispgrädde
1 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
Garnering
1 hackad dajm
Bär
Instruktioner
- Ugn 175°
- Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Mixa mandeln fint i en matberedare eller mal den med mandelkvarn.
- Blanda mandel, florsocker och bakpulver i en bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
- Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen, ca 30 minuter.
Låt kakan kallna, men vara kvar i formen.
- Vispa socker och gulor till en pösig smet. Vispa grädden.
Blanda i hackad dajm och vaniljsocker i äggsmeten.
Vänd sist ner grädden.
- Häll smeten över tårtbottnen. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar.
- Låt tårtan stå i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering.
Strö över hackad dajm och garnera med bär.
- Lycka till! Njut
Liknande recept
Kommentarer (0)