Dajmtårta

Serverar: 8 portioner

Den är lätt att göra och är jättegod.

Ingredienser

  • 100 g malen mandel
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • Garnering
  • 2 dl vispad grädde
  • 1 dubbeldajm
  • Instruktioner

    Ägg och socker vispas. Blanda i malen mandel och bakpulver. Häll smeten i en rund form som är smord och bröad. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna och vispa 2 dl grädde. Grovhacka dajmen. Blanda i hälften av den hackade dajmen i grädden. Bred på i ett jämt lager. Strö på resten av dajmen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fina21 20 maj 2013

    Hur stor form har du? Med vänlig hälsning / Fina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben