Dajmtårta

Godis, godis.....

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2½ dl socker
  • 100 g grovhackad mandel
  • Fyllning
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk baksirap
  • 2 st finhackadedubbeldajm
  • 4 dl vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna hårt med ½ dl socker, blanda i resten av sockret + mandel. Smöra ett bakplåtspapper och lägg i en form med löstagbar kant, häll i smeten. Baka i mitten av ugnen. Låt kakan kallna.
    2. Fyllning: Blanda allt med den vispade grädden. Häll fyllningen på den kalla kakan. Frys tårtan i minst 4 tim.
    3. Godast om kakan får tina 20 min före ätdax.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben