Dajmtårta

Serverar: 6-8 portioner

En jättegod tårta med nötmarängbotten och smörkräm. Lätt att göra till många.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g hasselnötter males
  • 6 äggvitor
  • 4 dl socker
  • Kräm
  • 100 – 150 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 6 äggulor
  • 2 – 3 tsk kakao
  • Instruktioner

    1. Botten: Äggvitor och socker vispas till hårt skum. De malda nötkärnorna röres i. Smeten slås ut på braspanna på ett smörat smörpapper/bakplåtspapper. In i ugnen 200o ca 15 – 20 min. Läggs att svalna på galler med pappret kvar.
    2. Kräm: Röres ihop med elvisp till en jämn smet. Ställs kallt en stund. Bred krämen på bottnen. 5 dl grädde vispas och slås på. Dekorera med krossad Dajm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben