Dajmtårta

Serverar: 8-10 portioner

En relativt enkel tårta som man kan förvara länge i frysen innan den skall serveras. Framför allt så är den gudomligt god.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st dubbeldajm
  • Instruktioner

    1. Marängbotten: Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sedan sockret och bakpulvret.
    2. Rita efter en mat-tallrik på två bakplåtspapper och smöra dom lätt. Sätt dom på var sin plåt och bred ut marängsmeten på varje cirkel. Grädda bägge bottnarna samtidigt i 125 grader i 45 minuter för att sen byta plats på dom och grädda ytterligare 45 minuter. Nedersta och mellersta falsen i ugn.
    3. Låt dom sen svalna innan fyllningen sätts på.
    4. Fyllningen: Krossa dajmen och vispa grädden tjock. Vispa ihop gulorna och sockret. Blanda ihop allt och bred fyllningen mellan och på tårtan.
    5. Ställ tårtan i frysen. Tag fram tårtan 15 minuter innan den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben