Dajmtårta

Serverar: 6-8 portioner

Enkel och god.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 150 g mald mandel
  • 3 dl grädde
  • 2-3 msk O´boy
  • Dajm
  • Instruktioner

    1. Lägg bakplåtspapper i en form med löstagbar botten. Smöra och bröa formen. Går även att använda runda folieformar.
    2. Vispa ägg och socker pösigt och blanda i bakpulver och mandel. 30-35 min i 175 grader
    3. Krossa en dubbeldajm eller använd hela dajmkulor, själv använder jag både och. Vispa grädde och O´boy.
    4. Bred choklad-grädden över tårtan och strö över dajmen/lägg i kulorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben