Dajmtårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Sött och gott

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 tsk oboy-pulver
  • dajm eller blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Mal hasselnötterna och blanda med bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd försiktigt ned nöt- och bakpulverblandningen i äggsmeten. Grädda i smord form, 175 grader ca 20 minuter. Låt svalna.
    2. Blanda grädden med oboy-pulver och vispa till lagom konsistens. Bred grädden över och runt kanterna på den kalla kakan. Hacka dajm eller riv blockchoklad och strö över som garnering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben