Dajmtårta med grädde och jordgubbar

Serverar: 4-6 portioner

Så ljuvlig att det inte räcker med bara en bit av den här tårtan.

Ingredienser

  • 150 g malen mandel
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dubbeldajm
  • Garnering
  • Grädde
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Börja med att skålla maneln, skala den sedan när de svalnat och mal den i antingen en matbereadre, men helst i en mandelkvarn.
    2. Blanda sedan den malda mandeln tillsammans med bakpulvret. Ägg och socker vispas pösigt och vitt. Blanda sedan samman äggsmeten tillsammans med mandeln och grädda i en smord och bröad form med löstagbarkant i 175 grader i ca 15-20 min.
    3. Tag ut kakan och fördela den finhackade dajmen över kakan medan den fortfarande är varm.
    4. När botten har svalnat garneras tårtan med vispad grädde och skivade jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben