Daniel Saint sås

Serverar: 6 portioner

Denna sås är det lite pyssel med, men den är värd varenda minuts jobb. På sommarfesterna jag varit på har jag alltid gjort dubbel sats. Den är bara toppengod, alla vill ha den

Ingredienser

  • 1 finhackad gul lök
  • Smör
  • 1 tsk finhackad persilja
  • 1 tsk körvel, gärna färsk
  • 1 tsk dragon, gärna färsk
  • 1 tsk finhackad gräslök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk beurre manié, se recept
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • 1 dl finhackad gurka
  • 2 msk osaltat smör
  • Instruktioner

    Fräs den gula löken i smör. Tillsätt det kryddgröna och tomatpurén. Häll i buljongen och vinet och låt blandningen koka upp. Tillsätt grädden och låt allt koka i 10-15 minuter. Klicka i beurre manié. Låt koka ytterligare några minuter och smaka sedan av med salt och peppar. Rör ner gurka och låt såsen koka upp. Montera (rör) ner 2 msk osaltat smör och rör så såsen blir blank. Utmärkt till stekt och grillat kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben