Daniels Gringogryta

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar 15 minuter

Het & fyllig köttgryta med mycket paprika och tomat.

Ingredienser

  • 1 kg tärnad skinkstek
  • 3 röda paprikor
  • 1 liten lök (ca 100 - 150 gr)
  • 1 liten purjo (ca 100 gr)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl passerade tomater
  • 5 dl krossade tomater
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 dl tomatpuré
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,3 dl soya (kikkomans)
  • 1,5 msk socker
  • 1 msk salt
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk chilipulver
  • 2 msk paprikapulver (gärna stark)
  • 1 stänk vitpeppar
  • 1 stänk cayenepeppar
  • 2 msk piri piri flytande (eller torkad / krossad)
  • 2 msk kalvfond
  • 3 msk redning ( top eller botten)
  • 3 ljusa baugetter
  • Instruktioner

    1. Tärna och fräs köttet i stekpannan & krydda det rejält! Ös ner allt flytande+ alla kryddor i en gryta och börja värm. skär ner paprikan i centimetertjocka skivor och lägg i grytan. Efterhand som köttet blir klart så läggs det i grytan. Tillsätt gärna lite vatten i stekpannan efter du öst ut köttet i grytan & rör om...lägg det där göttiga i grytan också... Skär ner löken och purjon i tunna bitar och fräs dem i stekpannan vartefter de läggs i grytan. Pressa ner vitlöken i grytan. Tillsätt redningen så den tjocknar till en aning.
    2. Låt grytan puttra på låg värme tills köttet blir mört så det nästan trillar isär. Ca 1,5- 2 timmar
    3. Servera i djup talrik med gaffel och skivad ljus baugett som doppas i grytan för att få upp såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben