Denna berömda danska dessert har blivit en succé hos oss. Mycket vitaminer och fibrer samlade i en dessert med smak av sommar.
Ingredienser
300 g blandade bär t.ex. hallon, jordgubbar och björnbär
300 g körsbär
1½ dl strösocker
1/8 liter rödvin
1/4 l körsbärssaft (utspädd)
2-3 msk potatismjöl
Instruktioner
Ansa och skölj bären försiktigt. Skölj och kärna ur körsbären. Blanda alla bär med sockret och låt dem dra i 15 minuter för att få ur saften.
Låt bären rinna av och spara saften. Blanda rött vin, körsbärssaft och saften från bären i en kastrull. Ställ några matskedar av blandningen åt sidan. Koka upp saftblandningen.
Blanda potatismjölet med de matskedar av blandningen som ställts åt sidan. häll ner potatismjölblandningen i den kokande vätskan under omrörning och låt koka upp. Blanda ner bären i vätskan. Låt sjuda upp ytterligare en gång.
Häll upp kompotten i en skål eller i portionsskålar. Kyl av i 1-2 timmar och servera tillsammans med lite mjölk eller grädde.