Dansk bärkompott

Serverar: 4 portioner

Denna berömda danska dessert har blivit en succé hos oss. Mycket vitaminer och fibrer samlade i en dessert med smak av sommar.

Ingredienser

  • 300 g blandade bär t.ex. hallon, jordgubbar och björnbär
  • 300 g körsbär
  • 1½ dl strösocker
  • 1/8 liter rödvin
  • 1/4 l körsbärssaft (utspädd)
  • 2-3 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Ansa och skölj bären försiktigt. Skölj och kärna ur körsbären. Blanda alla bär med sockret och låt dem dra i 15 minuter för att få ur saften.
    2. Låt bären rinna av och spara saften. Blanda rött vin, körsbärssaft och saften från bären i en kastrull. Ställ några matskedar av blandningen åt sidan. Koka upp saftblandningen.
    3. Blanda potatismjölet med de matskedar av blandningen som ställts åt sidan. häll ner potatismjölblandningen i den kokande vätskan under omrörning och låt koka upp. Blanda ner bären i vätskan. Låt sjuda upp ytterligare en gång.
    4. Häll upp kompotten i en skål eller i portionsskålar. Kyl av i 1-2 timmar och servera tillsammans med lite mjölk eller grädde.

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    6
    5
    4.9
    2 h 30 min
    7-8
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben