Dansk chokladdrömkaka

Serverar: 30-36 portioner

Dansk variant av vår Kärleksmums. Här rörs kokosen i själva glasyren istället som på våra rutor där kokosen strös ovanpå glasyren.

Ingredienser

  • Kaka
  • 6 ägg
  • 6½ dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 tsk bakpulver
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 3 3/4 dl standardmjölk
  • 375 g smör el. margarin
  • 4 msk kakao
  • Glasyr
  • 180 g smör el. margarin
  • 1½ dl starkt kaffe
  • 5½ dl socker
  • 4½ tsk vaniljsocker
  • 210 g riven kokos
  • 4½ msk kakao
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en stor långpanna, 30 x 40 cm.
    2. Smält smöret el margarinet i kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ner mjölblandningen omväxlande med mjölken. Rör till sist ner det smälta smöret/margarinet.
    3. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Känn efter med en provsticka i kakans mitt om den är färdiggräddad. Låt kakan svalna i helt pannan.
    4. Gör under tiden glasyren: Smält smöret i en kastrull och häll i kaffet. Rör i resten av ingredienserna. Bred ut glasyren på den kalla kakan. Låt kakan stå kallt en stund innan den skärs upp i rutor. Rutorna är godast när de är kalla.

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    6
    5
    4.9
    2 h 30 min
    7-8
    7

    Kommentarer (2)

    lindaj1249 26 maj 2011

    Denna kaka måste jag bara prova att göra. Jag undrar om sockermängden i kakan stämmer? 6½ g? Linda

    Bodil56 26 maj 2011

    Tryckfelsnisse har varit framme. Det ska vara 6½ dl socker och inte 6½ g.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben