Dansk gravlaxsås

Serverar: 6-8 portioner

God och lättlagad gravlaxsås att bjuda på.

Ingredienser

  • ¾ dl Slotts senap original
  • ½ dl mörk sirap
  • 1 msk farinsocker
  • 2 tsk Winborgs rödvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • ½ krm Knorr vitpeppar, malen
  • 2 dl matolja
  • ½ -1 dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Blanda senap, sirap, farinsocker, vinäger, salt och vitpeppar i en skål eller matberedare.
    2. Tillsätt oljan, först droppvis sedan i en stråle under kraftig vispning.
    3. Blanda i den hackade dillen.
    4. Servera till gravad lax.

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    6
    5
    4.9
    2 h 30 min
    7-8
    7

    Kommentarer (2)

    mariaalenius 12 april 2012

    Jättegod! Enkel att göra! Kommer aldrig mer att köpa gravlaxsås!

    INor 12 augusti 2014

    Makalöst god gravlaxsås..Rekommenderas!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben