Dansk sillåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 5 potatisar skalade och kokta
  • 4 sillfiléer (anjoviskrydd- eller matjesill)
  • 2 ägg hårdkokta och hackade
  • 1 msk dill, hackad
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 25 g smör
  • 1 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnssäker form lätt. Skiva potatisen och lägg den omlott i formen. Skär sillen i bitar och lägg den ovanpå potatisen. Hacka äggen och dillen och strö detta över. Häll sist över mjölken och grädde och klicka över smöret.
    2. Strö ströbrödet över alltsammans och grädda i 175 grader i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    6
    5
    4.9
    2 h 30 min
    7-8
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben