Dansk sjömansbiff

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Gott och enkelt.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • Peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 st gula lökar
  • 10 st potatisar
  • 1 dl lättöl gärna mörkt
  • 4 dl köttbuljong (tärning och vatten)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Blanda nötfärsen med salt och peppar. Forma runda biffar av köttfärsen. Stek dem hastigt i lite matfett tills de fått färg på båda sidorna.
    2. Skala och skiva löken och steg den gyllenbrun i resten av matfettet. Skala och skiva potatisen i centermemetertjocka skivor. Varva potatis,biffar,lök i en gryta.
    3. Häll på öl och köttbuljong tills det precis täcker. Krydda med salt och peppar,timjan och ett lagerblad och låt sakta puttra tills potatisen känns färdig,ca 15 minuter Smaka av .
    4. Servera med hackad persilja. Ett gott bröd och sallad till smakar bra.

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    6
    5
    4.9
    2 h 30 min
    7-8
    7

    Kommentarer (1)

    k_myhrberg 14 augusti 2011

    jätte gott, gjort den flera ggr nu.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben