Danska ostbröd

Serverar: 24 portioner

Snabbt och enkelt men otroligt gott!

Ingredienser

  • 8,5 dl vetemjöl
  • 100g smör el. margarin
  • 25 g jäst
  • 3 dl kall mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • Fyllning
  • 2-3 msk smält smör eller margari
  • 1 dl lagrad ost
  • Pensling
  • ägg
  • sesamfrön
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 275 grader. Blanda mjöl och matfett till en smulig massa. Smula och lös upp jästen i mjölken. Blanda alla ingridienser och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs i 1 timme. Ta upp degen och dela i 2 delar. Kavla ut varje del till en platta ca. 20x50cm. Pensla med matfett och strö på ost. Vik plattorna tredubbla på längden. Skär dem i ca. 4cm. breda bitar. Vänd skarven nedåt och lägg på plåt. Jäs i 1 timme. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca. 7min. Låt dem kallna på galler under duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    miasvante 27 mars 2008

    okey,blev lite hårda .

    soccermum 3 juli 2011

    Snarlikt recept fast med små olikheter för den som vill prova: OSTKRANS: 50 gr smör eller margarin 2 1/2 dl standardmjölk 25 gr jäst 1 tsk salt 1 tsk socker 1 ägg ca 8 1/2 dl vetemjöl Fyllning: 25 - 30 gr fin smakrik riven ost 1 1/2 ägg (hmmm står så i receptet) vet i f...n hur man får till et 1/2 ägg 1 tsk paprikapulver Pensling ägg paprikapulver Gör så här: Smält matfettet och blanda i mjölken, värm till ca 37 gr Lös upp jästen i vätskan Tillsätt salt, socker, ägg och så mycket mjöl att det blir en smidig det. Låt jäsa i 30 min Blanda ost och ägg. Kavla ut degen till en rektangel på ca 15 x 50 cm. Fördela ostblandningen. Strö över paprikapullver och rulla ihop degen till en lång rulle. Lägg degen runt kanten i en bakform på ca 23 cm i diameter och tryck ihop ändarna. Låt jäsa i 15 min Pensla med ägg och strö över paprikapulver. Grädda i knappt 200 gr i ca 35 min.....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben