Danske kockens franska chokladkaka

Serverar: 10-12 portioner

En riktigt god, mäktig och chokladig kladdkaka som verkligen blir stor!

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 275 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 6 medelstora ägg
  • 5 dl socker
  • 1 ½ dl crème fraiche, ej lättvarianten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vispa ägg och socker pösigt. Smält chokladen och smöret i vattenbad, och blanda ner i äggblandningen. Rör försiktigt ner mjölblandningen, och sist crème fraichen. Häll i formen och grädda i ca 35-40 min. Det är viktigt att hålla koll på kakan, den ska vara väldigt kladdig. Ta ut och låt kallna. Låt gärna stå i kylskåp över natten. Servera med vispad grädde/vaniljglass och hallon.
    2. Kakan går också bra att göra glutenfri, men minska då på sockret till 4 dl, ersätt vetemjölet till finax fina mjölmix (Semper fungerar säkert också), sänk ungnsvärmen till 150 grader, och vakta kakan mycket nogrannare. Den blir nämligen torr mycket snabbare, så grädda den bara i ca 20 minuter och ställ sedan riktigt kallt!

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben