Dansken

Serverar: 1 portioner

Danskarnas klassiska rågbröd i glutenfri tappning. Ett bröd med konsistens och karaktär.

Ingredienser

  • 20 g jäst
  • 700 g vatten
  • 100 g solroskärnor
  • 60 g linfrön
  • 60 g sirap
  • 20 g nyponskalsmjöl
  • 40 g hela svarta psylliumfrön
  • 2 krm brödkryddor
  • 2 krm spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 90 g rårismjöl
  • 120 g bovetemjöl
  • 60 g majsmjöl
  • 30 g psylliumfröskal
  • Smör till formen
  • Bovetemjöl att strö över brödet
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en jämn deg.
    2. Smörj en brödform, 1½-2 liter med smör. Häll i degen, platta till den något och strö över bovetemjöl. Låt degen jäsa i formen ca 1½ timme.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Grädda brödet mitt i ugnen i 75 minuter. Låt brödet svalna helt och helst vila till nästa dag innan du skär i det.

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    6
    5
    4.9
    2 h 30 min
    7-8
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben