Danskt tebröd

Ett lättbakat recept som vi äter ofta till kvällsfikat.

Ingredienser

  • 2 dl farinsocker
  • 1 dl honung
  • 50 g margarin
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk stött anis
  • 1 tsk malen ingefära
  • 5 - 6 dl rågsikt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • till formen : margarin
  • Instruktioner

    1. Smält farinsocker, honung, margarin och vatten i en kastrull. Tillsätt kryddorna.
    2. Blanda rågsikt och bakpulver och rör ner i den avsvalnade kryddblandningen.
    3. Vispa upp äggen och blanda ner dom i mjöl-kryddblandningen.
    4. Häll smeten i en avlång smord brödform och grädda brödet i 175 º omkring 45 minuter eller tills brödet inte kladdar när ni känner med en sticka.
    5. Stjälp upp brödet och låt det kallna under bakduk.

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    6
    5
    4.9
    2 h 30 min
    7-8
    7

    Kommentarer (1)

    bp72 21 september 2010

    Gott bröd som jag kommer att göra flera gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben