De godaste lussekatterna

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Dessa lussekatterna är de absolut saftigaste och godaste bullar jag någonsin smakat. Dessutom är de "lätta". Jag bakar alltid dessa till advent.

Ingredienser

  • 50 gr jäst
  • 5 dl lättmjölk
  • 50 gr smält margarin
  • 150 gr kesella lätt
  • 1 gr saffran
  • 1 krm salt
  • 1 dl socker
  • 2 kokta kalla pressade potatisar
  • 13-15 dl vetemjöl
  • Russin
  • Ägg till pensling
  • Instruktioner

    Smula jästen i skålen till matberedaren. Tillsätt saffran, salt och socker. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Rör ut jästen i lite degvätska. Tillsätt resten av degvätskan, kesellan och lite mjöl i taget. Blanda ner potatisarna. Arbeta degen smidigt. Låt jäsa i 30 min. Forma lussekatter och lägg på bakplåtspapper på plåtar. Tryck ner russin. Jäs i 15 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i ugn 250 grader ca 7-8 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 20 min
    25
    6
    3.8
    2 h 30 min
    3-4
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kul med julbak
    Ställ till med julbak tillsammans med goda vänner under en dag i bö...

    Bli bättre i köket - Baka godare saffransbröd
    Tyvärr tycker många att köpta lussekatter och saffransbröd faktiskt är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben