Serverar: 30 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Dessa lussekatterna är de absolut saftigaste och godaste bullar jag någonsin smakat. Dessutom är de "lätta". Jag bakar alltid dessa till advent.
Smula jästen i skålen till matberedaren. Tillsätt saffran, salt och socker. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Rör ut jästen i lite degvätska. Tillsätt resten av degvätskan, kesellan och lite mjöl i taget. Blanda ner potatisarna. Arbeta degen smidigt. Låt jäsa i 30 min. Forma lussekatter och lägg på bakplåtspapper på plåtar. Tryck ner russin. Jäs i 15 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i ugn 250 grader ca 7-8 minuter.
Kul med julbak
Ställ till med julbak tillsammans med goda vänner under en dag i bö...
Bli bättre i köket - Baka godare saffransbröd
Tyvärr tycker många att köpta lussekatter och saffransbröd faktiskt är...