Den godaste fruktpajen

Den godaste fruktpajen jag vet.

Ingredienser

  • Paj
  • ca 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 115 g smör
  • 2 msk créme fraiche
  • Fyllning
  • 3-4 persikor eller 4-5 nektariner / röda plommon
  • 3 äggulor
  • 2 dl socker
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk créme fraiche
  • Servering
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den en sekund i matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll. Tumma ut degen i pajformen och ställ formen kallt en stund. Värm ugnen till 225 grader och för grädda pajskalet i 10 minuter. Skär under tiden frukten i tunna skivor. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Vispa eller kör i mixer ihop resten av ingredienserna till slät sås. Lägg fruktbitarna i ett vackert mönster i pajformen och slå smeten över. Grädda pajen i 35 minuter, täckt med ugnsfolié. Grädda sedan ytterligare 10 minuter utan folié. Ta ut pajen ur ugnen och servera den ljummen tillsammans med vaniljglass.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    12
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mums för fruktpajer
    I min familj fikar vi mer på semestern än vad vi gör resten av året...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben