Den godaste julskinkan

Tid: 10 timmar

Jo, det går utmärkt att laga skinka så här, och den blir otroligt saftig och god. Dessutom är det löjligt enkelt och smidigt. Jag använder själv lättrökt, ty så brukas det i den sydliga landsända där jag har min hemvist.

Ingredienser

  • 1 benfri vacuumförpackad julskinka, 2,5-3 kg
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 72 grader. Lägg skinkan, i sin plastförpackning, i en långpanna med lite vatten i botten. Sätt en stektermometer i skinkan. Sätt in skinkan i ugnen tills innertemperaturen är 69-70 grader. Det tar 8-10 timmar, så det passar perfekt att sätta in den på kvällen innan man lägger sig. Ta ut skinkan ur plasten, skär bort svålen och senapsgriljera skinkan.

    Liknande recept

    5
    20-40
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med julskinkan
    Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Gott av julskinkan
    Julskinka är jättegott, men inte varje dag. Vad göra med alla skinkres...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben