Tid: 10 timmar
Jo, det går utmärkt att laga skinka så här, och den blir otroligt saftig och god. Dessutom är det löjligt enkelt och smidigt. Jag använder själv lättrökt, ty så brukas det i den sydliga landsända där jag har min hemvist.
Sätt ugnen på 72 grader. Lägg skinkan, i sin plastförpackning, i en långpanna med lite vatten i botten. Sätt en stektermometer i skinkan. Sätt in skinkan i ugnen tills innertemperaturen är 69-70 grader. Det tar 8-10 timmar, så det passar perfekt att sätta in den på kvällen innan man lägger sig. Ta ut skinkan ur plasten, skär bort svålen och senapsgriljera skinkan.
Lyckas med julskinkan
Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...
Julmat i världen
Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...
Gott av julskinkan
Julskinka är jättegott, men inte varje dag. Vad göra med alla skinkres...