Desserttårta med chokladmousse

Serverar: 8-10 portioner

Oemotståndligt god! Underst en botten med mandelmassa och creme fraiche, sedan ett mäktigt täcke av chokladmousse. Du får får en ljuvlig tårta att bjuda som dessert eller till kaffet på maten.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g riven mandelmassa
  • 2 rivna bittermandlar
  • 2 ägg
  • 1 dl lätt crémefraiche
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Chokladmousse
  • 200 g mörk blockchoklad, i bitar
  • 4 äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Vispad grädde
  • Smält blockchoklad
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blanda den rivna mandelmassan med riven bittermandel, ägg, creme fraiche och mjölet blandat med bakpulver.
    2. Häll smeten i en väl smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Pröva med en sticka! Låt kakan kallna helt.
    3. Smält blockchokladen i 100° varm ugn eller i mikron eller i en skål över en kastrull med hett vatten. Rör sedan ner äggulorna, en i taget, och låt smeten svalna. Tillsätt chokladsmeten till den vispade grädden.
    4. Bred krämen på kakan. Låt tårtan stå kallt någon timme.
    5. Garnera tårtan innan den ska serveras. Den bör ätas kylskåpskall.
    6. Tips! Tårtan går bra att frysa. Ät den gärna halvtinad. Ugn: 175°

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    geminina 7 januari 2011

    Mycket god dessertårta. Blev mycket uppskattad vid min sons födelsedag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben