Dijon och baconfalu i ugnen

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Detta recept är mitt eget påhitt när sambon ville ha något gott att äta på jobbet. Lätt att göra och relativt billigt!!

Ingredienser

  • 1 ring falukorv
  • 4 gula lökar
  • 1 paket skivad bacon
  • Dijonsenap
  • aromat
  • svartpeppar
  • Kokt ris eller potatismos
  • Instruktioner

    Dela falukorven i tre stora bitar, dela sedan dessa bitar på längden så det blir två stora långa skivar av varje bit. Bred dijonsenap på ena skivan och lägg därefter på så mkt lök du vill ha samt bacon. Lägg sen på den andra korvskivan över. Lägg sedan alla bitar i en ugnsäker form. Skala och skär 3 gula lökar i valfria bitar och lägg runt korvbitarna i formen, krydda med aromat och svartpeppar (man kan givetvis ta vilja kryddor man vill) klicka ut margarinbitar över korven och sätt in den i ugnen. Den ska lagas i 200 grader i ca 45 minuter eller tills den får en fin färg. Servera med antingen kokt ris eller potatismos. Smaklig måltid!!

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben