Dill- och purjobakad lax

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Snabblagad och festfin lax som sköter sig själv i ugnen. Går bra att förbereda: gör klart allt i formen och stoppa in i ugnen när gästerna kommer.

Ingredienser

  • 1 hel laxfilé med skinn, ca 1½ kg
  • 1½ tsk salt
  • 1½ krm svartpeppar
  • 1 dl finhackad dill
  • ½ finhackad purjolök
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen med skinnsidan ner i en smord långpanna. Krydda med salt och peppar.
    2. Rör ihop dill, purjolök och crème fraiche. Bred över laxen.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och flytta över på serveringsfat.
    4. Servera med potatis eller grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben