Lax med dill- och västerbottenstäcke

Serverar: 4 portioner

Snabblagad lax med ett täcke av ett spännande täcke av västerbottensost och dill. Rostad blomkål och tomater smakar gott till. /Maud

Ingredienser

  • Laxen
  • 4 bitar laxfilé med skinn, ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • Nymald vitpeppar
  • 200 g riven västerbottensost
  • 50 g torrt ljust bröd
  • 1 knippe dill, 20 g
  • Rostad blomkål
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • 200 g cocktailtomater
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Skär en ficka längs med laxbiten. Skär inte igenom skinnet. Salta och peppra runt om. Lägg dem på en ugnssäkert fat eller på en plåt med bakplåtspapper. Finfördela osten i en matberedare tillsätt brödet och dillen. Kör tills det är finfördelat. Fördela osten i ”fickan” och över laxbitarna. Ställ in dem mitt i ugnen. Stek cirka 12 minuter mitt i ugnen till täcket blivit frasigt och laxen är färdig. Skär blomkålen i tjocka skivor. Bryn dem i olivoljan runt om. Salta och sänk värmen. Låt dem fräsa några minuter tills de mjuknar men ska fortfarande ha spänst kvar. Halvera cocktailtomater och blanda med blomkålen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben