Serverar: 4 portioner
Snabblagad lax med ett täcke av ett spännande täcke av västerbottensost och dill. Rostad blomkål och tomater smakar gott till. /Maud
Sätt ugnen på 225°. Skär en ficka längs med laxbiten. Skär inte igenom skinnet. Salta och peppra runt om. Lägg dem på en ugnssäkert fat eller på en plåt med bakplåtspapper. Finfördela osten i en matberedare tillsätt brödet och dillen. Kör tills det är finfördelat. Fördela osten i ”fickan” och över laxbitarna. Ställ in dem mitt i ugnen. Stek cirka 12 minuter mitt i ugnen till täcket blivit frasigt och laxen är färdig. Skär blomkålen i tjocka skivor. Bryn dem i olivoljan runt om. Salta och sänk värmen. Låt dem fräsa några minuter tills de mjuknar men ska fortfarande ha spänst kvar. Halvera cocktailtomater och blanda med blomkålen.