Dillbiffar med pepparrotskräm

Serverar: 4 portioner

Läckra biffar med solrosfrön och en god pepparrotskräm med lite sting. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 5 dl solrosfrön
  • 11 dl vatten
  • 2 morötter, rivna
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 msk ljus soja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 dl finhackad dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Pepparrotskräm
  • 2 dl créme fraiche, t ex Oatly iFraiche
  • 2 msk finriven pepparrot
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Nykokt potatis, rostade morötter eller en quinoasallad
  • Instruktioner

    1. Mixa solrosfrön och vatten till en fin massa. Skrapa ner i en skål. Riv morötterna och blanda ner tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till biffar och stek gyllenbruna i lite rapsolja.
    2. landa ihop samtliga ingredienser till pepparrotskrämen och låt stå i 10 minuter.
    3. Servera dillbiffarna tillsammans med pepparrotskrämen och kanske nykokt potatis, rostade morötter eller en quinoasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben