Turbo-borsjtj med pepparrotskräm

Serverar: 6 portioner

En simpel rödbetssoppa - men med imponerande smak och färg. Här kortas koktiden ner med förkokta rödbetor och soppan innehåller rödbetsstavar istället för att riva dem. Laga soppan en dag i förväg, det vinner den bara på!

Ingredienser

  • 1 kg färdigkokta rödbetor
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk olja
  • 1½ liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3/4 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Pepparrotskräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk färsk riven pepparrot
  • 1 msk finrivet citronskal
  • Servering
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Skär rödbetorna i ½ cm tjocka stavar. Fräs den hackade löken i olja i en kastrull, ca 5 minuter, till den mjuknar. Tillsätt vatten, grönsaksbuljongtärningar och timjan. Låt koka 5 minuter. Lägg ner rödbetorna och låt sjuda några minuter. Krydda med salt och peppar.
    2. Rör ihop crème fraiche, riven pepparrot och finrivet citronskal.
    3. Toppa soppan med en klick pepparrotskräm och servera gärna ett gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben