Laxcarpaccio med pepparrotskräm

Serverar: 4 portioner

En elegant och lättgjord förrätt. Skär laxen riktigt tunt. Det går lätt om den inte är helt tinad.

Ingredienser

  • 200 g fryst laxfilé, mittbit
  • 1 msk pressad citron
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Pepparrotskräm
  • 1 dl Arla Köket lätt crème fraiche
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 1 krm salt
  • 1 litet äpple
  • 1 bit gurka, ca 5 cm
  • 2 rädisor
  • 1 skiva rågbröd
  • 1 ask kryddkrasse
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i tunna skivor.
    2. Blanda citronsaft, olja, salt och peppar till en dressing.
    3. Rör ihop crème fraiche, pepparrot och salt. Ställ kallt.
    4. Skär äpple och gurka i små tärningar, skiva rädisorna tunt. Tärna brödet fint och rosta det i en torr, varm panna.
    5. Lägg laxen på ett fat och häll över dressingen. Fördela äpple, gurka och rädisor på laxen. Ringla över pepparrotskräm, strö över krasse och brödtärningar.
    6. Toppa med lite riven pepparrot.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mafia 22 november 2009

    En härlig förrätt, som var smakrik men lätt. Uppskattades av alla gäster.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben