Laxcarpaccio med dillolja
Serverar:
4 portioner
Tid:
25 minuter
Enkel och god förrätt.
Ingredienser
500 g gravad lax i tunna skivor
2 dl blandade frön och kärnor, t ex pinjenötter, solrosfrön eller pumpakärnor
Parmesanost
1 dl hackad dill
1-1½ dl rapsolja
Örtsalt
Svartpeppar
Instruktioner
Kör dill och rapsolja i mixer tills oljan blir jämn. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
Rosta fröblandningen i en torr stekpanna. Passa noga så det inte bränns.
Lägg ut laxskivorna på serveringsfat, alternativt direkt på förrättstallriken.
Strö över fröblandningen. Hyvla över parmesanost. Droppa över dillolja.
Liknande recept
Laxcarpaccio med pepparrotskräm
5
4
1
Laxcarpaccio på crostini med kronärtsskockscréme och gremolata
15 min
20
Laxcarpaccio med kronärtskockskräm
45 min
8
Mandelpotatis med dillolja
4.5
4
1
Halmstadlax
4
4
1
Laxcarpaccio med parmesanost och rostade krutonger
4
Pepparstekt fisk med röd sallad och dillolja
4
Laxcarpaccio med västerbotten, senapscréme och knäckekrisp
4-6
Kalvfilé med morotspuré, dillolja, rostad blomkål och dillchips
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!