Laxcarpaccio med dillolja

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Enkel och god förrätt.

Ingredienser

  • 500 g gravad lax i tunna skivor
  • 2 dl blandade frön och kärnor, t ex pinjenötter, solrosfrön eller pumpakärnor
  • Parmesanost
  • 1 dl hackad dill
  • 1-1½ dl rapsolja
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Kör dill och rapsolja i mixer tills oljan blir jämn. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
    2. Rosta fröblandningen i en torr stekpanna. Passa noga så det inte bränns.
    3. Lägg ut laxskivorna på serveringsfat, alternativt direkt på förrättstallriken.
    4. Strö över fröblandningen. Hyvla över parmesanost. Droppa över dillolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben