Serverar: 5-7 portioner
Färgglad burgare i ny tappning! Tillbehör till hamburgare går att alternera nästan in i det oändliga. Variera med ädelost, chévre, cheddar, syltlök eller en klick rödlöksmarmelad. Byt ut vetemjöl mot kokt hirs, quinoa eller bovete. 1 tsk timjan eller 1 tsk dijonsenap passar fint att ha i smeten till burgaren.
Skala och riv rödbetor, potatis och lök. Tillsätt ägg, vitlök och blanda ner vetemjöl, salt och peppar. Blanda till en jämn smet. Hetta upp smör i en panna och stek på lågvärme. Forma bullarna i handen, platta ut dem gärna på en skärbräda med en stekspade för att få en rund och fin form. Stek dem på varje sida på svag värme tills de har fått fin färg. Rör ihop kesella och pepparrot till en jämn smet. Servera burgaren på stekt bröd med sallad, skivad salladslök, pepparrotskräm och en skiva bresaola.