Rostfilé med risonisallad och bresaola

Serverar: 4 portioner

En jättegod maträtt. Passar både som bjudmat och som vardagslyx.

Ingredienser

  • 4 skivor rostfilé (ca100-150 g per bit)
  • ½ paket risoni
  • ½ paket saffran
  • 2 buljongtärningar (höns eller grönsaks smak)
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 5 körsbärstomater
  • ½ rödlök
  • 6 skivor bresaola skinka
  • Ruccolasallad
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Koka upp rikligt med vatten, ca 1.5 liter. Ha ner saffran, buljongtärningar och risoni i vattnet. Koka i 11 minuter. Häll av vattnet och pressa ner vitlöken. Blanda ner lite olivolja och balsamvinäger, smaka av med salt och peppar. Skär tomaterna i 4 delar och blanda ner i risoni blandningen. Rör även ner någon näve sköljd ruccola och fint skivad rödlök.
    2. Krydda rostfilén som du själv vill. Själv brukar jag krydda med lite kött och grillkrydda. Stek sen på medelvärme, jag gillar när det är lite rosa i mitten och då steker jag köttet i 3-4 minuter per sida beroende på tjockleken.
    3. Lägg upp risonisallad på en tallrik, lägg en rostas skiva bredvid. Lägg på 2 skivor bresaola och servera med ett gott vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Helida 10 januari 2009

    Rätten var jättegod och smakerna var fantastiska. Satsa dock på ett bra kött eftersom det inte finns sås som "döljer" ett sämre kött. Vi valde vanliga minutbiffar och det var inte så bra. Kommer absolut göra detta igen men kommer nog prova att ha i lite ost i risonin då som binder ihop den lite.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben