Risonisallad

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Risoni är pasta i risform och brukar gillas av alla. Koka i stor gryta och rör om då och då. Den kan serveras varm ljummen eller kall, eller rumstempererad.

Ingredienser

  • 1 ½ paket risoni, barilla 500 g
  • 2 st röda paprikor
  • 3 st salladslökar
  • 30 st svarta oliver
  • 2 st cocktailtomater, askar 250 g
  • 200 g grekisk fetaost
  • 1 st basilika, stor kruka
  • 1 dl olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Svartpeppar, nymald
  • Instruktioner

    1. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull till Risonin.
    2. Ansa och tärna paprikan. Skiva salladslöken tunt.
    3. Halvera tomaterna och oliverna. Smula fetaosten fint.
    4. Basilikaolja: Finfördela basilikabladen med mixerstav eller matberedare eller hacka dem fint. Blanda med olja, pressad vitlök, salt och peppar.
    5. Lägg ner risonin och koka 11 minuter. Rör om då och då. Häll av vattnet och blanda ner oljan, grönsaker och fetaost. Rör om. Smaka av.
    6. Lägg upp och garnera med basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Okänd 18 augusti 2009

    Har skrivit ut receptet och ska göra det idag. Men jag halverar nog till 5 pers i stället.

    mrex3m 18 augusti 2009

    Trevligt det är kanongott .. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben