Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

Serverar: 4 portioner

Fräsch och smakrik vegetarisk måltid.

Ingredienser

  • 4 port risoni (pasta)
  • 1 liten gul lök
  • 2 påsar gemsallad, á 80 g
  • 200 g soltorkade tomater i olja
  • ½ dl rostade solroskärnor
  • 200 g halloumiost
  • 1 tsk olja
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • Dressing
  • 2 msk olja från de soltorkade tomaterna
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen.
    2. Rör ihop ingredienserna till dressingen i en serveringsskål.
    3. Skala och skär löken i tunna ringar. Strimla salladen och tomaterna. Lägg lök, sallad, tomater och solroskärnor i dressingen.
    4. Skär halloumiosten i små bitar. Bryn den hastigt i oljan och tillsätt pressad vitlök mot slutet.
    5. Rör ner risonin i salladen och fördela över osten. Smaka av med salt och peppar. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Jonaman 29 maj 2013

    Lite mystiskt recept. Det smakar inte illa men smakerna går inte ihop enligt min mening. Jag skulle byta ut senapen mot någonting annat...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben