Risonisallad med räkor och ananas

Serverar: 4 portioner

Risoni är en risliknande liten pasta, kan ersättas med fjärilspasta eller skruvar.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 250 g grön sparris
  • 150 g sockerärter
  • 1 röd paprika
  • 400 g färsk ananas
  • 200 g risoni
  • 50 g rucola
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Skär bort den nedersta träiga biten på sparrisen och dela den i bitar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten.
    2. Skär sockerärtorna i bitar. Kärna ur och tärna paprikan fint. Skala och skär ananasen i bitar. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen och låt rinna av. Spola den med kallt vatten.
    3. Blanda den med räkor, grönsaker, ananas och rucola. Ringla över olja och krydda med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben