Dillkött på rådjur

min sambo äter inte gärna rådjur. men detta åt hon med väldig förtjusning

Ingredienser

  • 1 ½ kg rådjurskött
  • 1 liter buljong (2 köttbuljongstärningar)
  • 4-5 dillkvistar
  • 4-5 hela vitpepparkorn
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 gul lök
  • Sås
  • 3 msk vetemjöl
  • 50 g smör
  • 6 dl av den silade buljongen
  • 2 msk matättika
  • 1 ½ tsk socker
  • ½ dl grädde
  • 1 äggula
  • 1 dl hackad dill
  • 1-2 msk. pressad citron
  • Instruktioner

    Koka rådjursköttet tillsammans med salt,vitpepparkorn,matättikan, sockret och löken i buljongen. Låt köttet svalna i buljongen, mät upp och sila buljongen. Smält smöret och strö över mjölet. Rör om och späd med buljongen. Tag av kastrullen från spisen och rör ner äggulan och grädden. Tillsätt citron och sönder klippt dill samt köttet i lagom bitar. Värm upp men låt det ej koka. Ät och njut. Serveras med kokt potatis

    Liknande recept

    4.3
    1 h 20 min
    4-6
    4
    4
    1 h 30 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben