Dillpotatis, annorlunda

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Dill är lika mycket en indisk krydda som svensk. När jag har svensk färskpotatis använder jag små hela

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 150 g dill
  • 6-8 vitlöksklyftor
  • 1 dl olja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk bruna/svarta senapsfrön
  • 4 torkade chilifrukter ( t ex piri piri)
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i 2-3 cm stora tärningar. Koka c:a 15 min tills de precis mjuknat. Låt rinna av.
    2. Plocka dillen. släng eller frys stjälkarna. Hacka dillen grovt. Skala och hacka vitlöken (jag brukar pressa).
    3. Hetta upp oljan i en stekpanna.Tillsätt vitlök, gurkmeja och de hela chilífrukterna. Täck med lock och låt det hela fräsa en kort stund.
    4. Rör ner potatisen i pannan. Tillsätt dill och fräs på låg värme under lock i 5 min.Smaka av med salt. Strö ev lite extra finskuren dill vid serveringen. Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben