Dill är lika mycket en indisk krydda som svensk.
När jag har svensk färskpotatis använder jag små hela
Ingredienser
800 g potatis
150 g dill
6-8 vitlöksklyftor
1 dl olja
1 tsk gurkmeja
1 msk bruna/svarta senapsfrön
4 torkade chilifrukter ( t ex piri piri)
Salt
Instruktioner
Skala och skär potatisen i 2-3 cm stora tärningar. Koka c:a 15 min tills de precis mjuknat. Låt rinna av.
Plocka dillen. släng eller frys stjälkarna. Hacka dillen grovt. Skala och hacka vitlöken (jag brukar pressa).
Hetta upp oljan i en stekpanna.Tillsätt vitlök, gurkmeja och de hela chilífrukterna. Täck med lock och låt det hela fräsa en kort stund.
Rör ner potatisen i pannan. Tillsätt dill och fräs på låg värme under lock i 5 min.Smaka av med salt. Strö ev lite extra finskuren dill vid serveringen.
Smaklig måltid