Dinkel hälsobröd

Serverar: 15 portioner

Ett saftigt hälsobröd med tranbär och linfrön. Om du vill så kan du variera torkade frukten.

Ingredienser

  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 25 g jäst
  • ca 7 dl ljust siktat dinkelmjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda tranbär och linfrön och häll på vattnet. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite av den ljumma degvätskan.
    2. Tillsätt tranbärsblandningen, salt och resterande mjölk. Blanda i mjölet lite i taget. Arbeta degen väl och låt den jäsa i ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Ta upp degen och forma till bullar. Klipp ett kryss med en sax. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i ytterligare 30 minuter.
    5. Pensla med mjölk och grädda ca 12 minuter eller tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben