Underbart goda bröd och fyllningen gör pricken över i:et.
Ingredienser
2 ½ dl vatten
25 g jäst
2 msk olivolja
2 tsk socker
2 tsk salt
4 dl dinkelmjöl
3 dl grahamsmjöl
Avokadokeso
3 avokador
3 msk citronsaft
½ rödlök
4 dl keso
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
Rör ut jästen i kallt vatten, tillsätt olivolja, socker och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen tills den är smidig och elastisk.
Dela degen i 10 bitar, forma bitarna till bullar och lägg på en plåt. Strö över mjöl, täck med bakduk och låt jäsa i kylen över natten.
Skär 2 snitt i varje fralla och grädda i 200 grader i 15 minuter.
Avokadokeso:
Halvera och skär avokadorna i små bitar, blanda med citronsaft. Finhacka rödlöken. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och vitpeppar.