Dinkel och grahamsfrallor med avokadokeso

Serverar: 10 portioner

Underbart goda bröd och fyllningen gör pricken över i:et.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • Avokadokeso
  • 3 avokador
  • 3 msk citronsaft
  • ½ rödlök
  • 4 dl keso
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i kallt vatten, tillsätt olivolja, socker och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen tills den är smidig och elastisk.
    2. Dela degen i 10 bitar, forma bitarna till bullar och lägg på en plåt. Strö över mjöl, täck med bakduk och låt jäsa i kylen över natten.
    3. Skär 2 snitt i varje fralla och grädda i 200 grader i 15 minuter.
    4. Avokadokeso: Halvera och skär avokadorna i små bitar, blanda med citronsaft. Finhacka rödlöken. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och vitpeppar.
    5. Lägg en klick i varje bulle och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben