Dinkelbröd i form

Serverar: 2 portioner

Gott och nyttigt. Tänk på att låta degen vara lite lösare och arbeta den lite extra då får du allra bästa resultatet.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 7 dl vatten, 37*
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk flytande honung
  • 4 msk rapsolja
  • 1 kg dinkelmjöl
  • Instruktioner

    Rör ut jästen i det 37 gradiga vattnet. Tillsätt salt, honung, olja och 3/4 av mjölet. Arbeta degen väl, ca 5 min med maskin eller 10 min för hand. Tillsätt resterande mjöl och arbeta till en smidig deg, den ska vara ganska lös. Stjälp över degen i 2 smorda bakformar på 1,5 lit. Låt jäsa i rumstemperatur i ca 75 min Grädda brödet på nedersta falsen, 220* i ca 25 min. Stjälp brödet ur formen och låt det svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Claka97 5 mars 2010

    VERY GOOD ! <3

    monicadanell 1 augusti 2010

    mycket gott bröd 5 p av mig monica

    HeavyMetalForever 11 augusti 2012

    JätteGOTT!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben