Dinkelbröd med solroskärnor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Nyttigt och saftigt och lättbakat matbröd...... Mättande till soppan, kvällsmaten, mellanmålet eller frukosten!

Ingredienser

  • 13 dl siktat dinkelmjöl
  • 12 dl vetemjöl
  • 3 dl rostade saltade solroskärnor
  • 1 liter vatten
  • 50 gram jäst
  • 1 msk salt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke alternativt matberedaren. Tillsätt 37 gradigt vatten och blanda.
    2. Tillsätt vetemjöl, dinkelmjöl, solroskärnor samt salt. Arbeta samman till en slät deg, låt jäsa 45 minuter.
    3. Knåda degen och baka ut till 4 limpor.
    4. Lägg på bakplåt runda limpor, eller i smörade formar och låt jäsa i cirka 30 minuter.
    5. Baka i mitten av ugnen på 180 grader i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben