Dinkelbröd med solroskärnor
Nyttigt och saftigt och lättbakat matbröd......
Mättande till soppan, kvällsmaten, mellanmålet eller frukosten!
Ingredienser
13 dl siktat dinkelmjöl
12 dl vetemjöl
3 dl rostade saltade solroskärnor
1 liter vatten
50 gram jäst
1 msk salt
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke alternativt matberedaren.
Tillsätt 37 gradigt vatten och blanda.
- Tillsätt vetemjöl, dinkelmjöl, solroskärnor samt salt. Arbeta samman till en slät deg, låt jäsa 45 minuter.
- Knåda degen och baka ut till 4 limpor.
- Lägg på bakplåt runda limpor, eller i smörade formar och låt jäsa i cirka 30 minuter.
- Baka i mitten av ugnen på 180 grader i ca 20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)