Dinkelbullar

Serverar: 12 portioner

Godast nybakade med ost eller marmelad

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • Ca 1 liter dinkelsikt (500 g) + mjöl till utbakning
  • 1 lätt vispat ägg till pensling
  • 50 g hackade salta jordnötter
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt honung, salt, ägg och dinkelmjöl och arbeta till en blank deg. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
    2. Arbeta igenom degen igen. Grovhacka nötterna, rosta i torr panna och ställ åt sidan.
    3. Ta upp degen på väl mjölat bakbord. Forma degen till en avlång rulle och skär den i 10-12 bitar. Rulla ihop varje bit till en snodd och rulla ihop till en bulle. Nyp till i änden. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Pensla med uppvispat ägg och strö över de hackade nötterna. Låt jäsa under bakduk 30 minuter på plåten. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Grädda bullarna mitt i ugnen 18-20 minuter. Låt dem svalna på plåt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben