Dinkelbullar med äpplesmak

Serverar: 50 portioner

Saftiga bullar med smak av äpple

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 50 g jäst
  • 1 ½ msk salt
  • 2 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl äpplemos
  • 8 dl dinkelmjöl
  • Ca 2 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet fingervarmt. Häll hälften av vattnet i en bunke och rör ut jästen. Tillsätt resten av vattnet, salt, honung och olja. Rör i dinkelmjölet och därefter vetemjölet. Låt jäsa i 40 min.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma små bullar och lägg på plåt för jäsning i ca 20 min. Degen är lätt kladdig så mjöla händerna ordentligt. Grädda i 225 grader i ca 10 min.
    3. Jag använder hemmagjort äpplemos men man kan även använda köpt förstås eller varför inte lite hemmagjord äpplekräm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben