Kardemummafyllda dinkelbullar

Serverar: 25 portioner

Saftiga bullar som är lite nyttigare med en fyllning av äpple, russin och kardemumma.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 75 g smör
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 3/4 dl socker
  • 8-9 dl ljust siktat dinkelmjöl
  • 2 fint tärnade äpplen
  • ½ dl råströsocker
  • 1 dl ljusa russin
  • 1 msk stött kardemumma
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål. smält smöret i en kastrull. Blanda i créme fraiche och mjölk. Värm till 37 grader.
    2. Rör ut jästen i lite av degvätskan och rör om så att den löser sig. Tillsätt resterande degvätska.
    3. Tillsätt salt, socker och mjöl, lite i taget. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla till en avlång platta. Fyll med äpple, socker, russin och kardemumma. Rulla ihop och skär i ca 3 cm tjocka skivor. Läg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
    5. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 5-10 minuter, tills bullarna fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben