Dinkelcrepes med currykyckling och apelsin

Serverar: 4 portioner

Visst kan man göra nyttigare pannkakor, här är ett recept.

Ingredienser

  • 4 ½ dl sojamjölk
  • 1 ½ dl dinkelsikt
  • 1 tsk salt
  • ½ msk kanel
  • 4 ägg
  • 4 msk psylliumfrön
  • 3 msk sesamfrön
  • Kycklingfyllning
  • 1 röd lök
  • 2 dl färsk svamp (shiitake eller champinjon)
  • 2 dl riven vitkål
  • 4 tsk olivolja
  • 4 kycklingfiléer, strimlade
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk curry
  • 1 apelsin, rivet skal av
  • 1 dl lättkesella
  • 2 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Vispa samman smeten till pannkakorna och låt den vila i kylen en stund. Stek tunna pannkakor i en medelvarm panna i riktigt smör eller olivolja.
    2. Skala och finhacka löken, skölj och skiva svampen och riv vitkålen. Fräs lök, svamp, och vitkål i oljan på medelvärme i en kastrull i ca 5 min. Tillsätt kycklingköttet i små strimlor och fräs ytterligare i ca 10 minuter. Krydda med salt, peppar, curry och rivet skal av apelsin. Ta av kastrullen från plattan och rör ner kesella och tomatpuré till en massa.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Fördela sedan fyllningen på vardera pannkaka och rulla ihop dem och lägg i en ugnsfast form. Täck alltsammans med aluminiumfolie och värm i ugn ca 10 minuter.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben